Butiker tar ut otillåtna avgifter vid kortköp

19 april, 2009 i Handel

Många butiker runt om i Halland tar ut en extra avgift vid betalning med bankkort. Enligt bankerna begår då butiken avtalsbrott, i alla fall om man handlar med Visa, skriver HN. Enligt Visas internationella direktiv, som de svenska bankerna följer, får butikerna inte ta ut några extraavgifter som drabbar kunden. Mastercard tillåter att en viss avgift tas ut, men den ska bland annat stå i paritet till kostnaden som butiken har när korttransaktionen genomförs och tas upp på kvittot. – När det kommer till vår kännedom att en butik tar ut en otillåten avgift kontaktar vi i första hand butiken för att ha en dialog kring varför de gör som de gör. I slutändan kan det leda till att vi säger upp avtalet eftersom butikerna faktiskt begår ett avtalsbrott. Då kan de också förlora sin kortutrustning, säger Anna Sundblad på Swedbank. Till artikeln >>

2 svar på Butiker tar ut otillåtna avgifter vid kortköp

  1. Alltså… värt att länka till en 4 år gammal artikel?

    Generellt sett har väl butikerna slutat ta ut kortavgift och istället sagt att under en viss summa tar vi inte emot kortbetalning.

    • Hoppsan, här har nyhetsbevakningen uppenbarligen plockat upp något gammalt. Ändrar till 2009 som det bör vara!

      /Anders Nyman