Vägledare varnar för nyckelbricksföretag

6 december, 2010 i Handel

”Vill du köpa en tjänst som är svår att bli av med? Tacka i så fall ja till Securia Systems (Spärrservice) erbjudande…”. Så uttrycker sig Karin Lindmark, konsumentrådgivare i Skellefteå, på bloggen Konsument Skellefteå, skriver Norran. Securia Systems använder sig, hävdar Karin Lindmark, nämligen av automatisk avtalsförlängning vilket enligt en dom i Svea Hovrätt från 2009 inte är tillåtet. Securia Systems bytte för en vecka sedan namn till Mysafety och dess marknadschef Sophie Gernandt hävdar att företagets avtalsförlängningsmetod är tillåten så länge man informerar om dem. – Våra jurister har gett klartecken och vi skickar ut information tre månader innan avtalet ska förlängas. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.