Läskjättar välkomnar juiceregler

19 december, 2011 i Hälsa, Livsmedel

Nya regler om etiketterna på juicepaketen inom EU pekar ut att juice är juice, och att konsumenter inte ska tro att de fått juice när de i själva verket köpt vatten med socker och lite frukt i, skriver SvD. En dricka med 90 procent äpplejuice och 10 procent jordgubbar ska inte, som i dag, få kallas för jordgubbsjuice. I stället måste tillverkaren skriva äpple-jordgubbs-juice eller liknande på paketet, och frukterna ska stå i rätt ordning enligt principen störst först. Att kunder kan ha trott att det är nyttigare att köpa sockerproppad nektar i stället för exempelvis lika sockerproppad läsk reflekteras i det faktum att olika europeiska läskföretag var bland de första att välkomna de nya reglerna. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.