Så överlever din plånbok januari

4 januari, 2012 i Ekonomi

Svider det i plånboken efter jul- och nyårshelgerna? Lugn, här är tipsen för ekonomisk överlevnad i januari, skriver Folkbladet. Pekka Lehtinen är konsumentvägledare på Norrköpings kommun. För de som ligger riktigt illa till med pengarna rekommenderar han att man agerar snabbt. Hyra och el bör prioriteras bland betalningarna. kan man inte betala ska man ta kontakt med sina fordringsägare och göra upp en ny plan så fort som möjligt. För de flesta är den ekonomiska situationen inte akut. Snarare lite ansträngd. Då handlar det om att börja planera sina inköp, och gärna bokföra dem, anser Lehtinen. Att köra en budget och föra kassabok kan ge en aha-upplevelse. En grundläggande käpphäst för all privatekonomi är att i största möjliga mån undvika att ta lån. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.