Underkänt för kreditgivare på nätet

11 januari, 2012 i Ekonomi, Handel, Konsumenträtt

En ny rapport från EU-kommissionen visar att många kreditgivningsbolag på internet slarvar med viktig information, skriver Konsumentverket. I en omfattande granskning av över 500 webbplatser inom hela EU fick inte mindre än 70 procent av kreditgivningsbolagen anmärkning för bristande information till konsumenterna. Bland annat saknades standardinformation i marknadsföringen, viktiga uppgifter hade utelämnats och kostnaderna för krediterna presenterades på ett vilseledande sätt. Till artikeln >>
I Sverige är det 12 av 15 webbplatser som erbjuder lån, kreditkort och andra kredittjänster som inte lever upp till lagstiftningen, enligt Sveriges Konsumenter. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.