Doftspray kan vara livsfarligt att sniffa

12 januari, 2012 i Hälsa, Varningar

Boffa, sniffa, glejda. Fenomenet att berusa sig med doftsprayen Glade eller olika lösningsmedel har många namn men en gemensam nämnare: – Det räcker att glejda en enda gång så kan man dö, säger Peter Fjällström, fältsekreterare i Norrtälje, till Norrtelje Tidning. Veckan efter nyår hittade polisen två påverkade ungdomar som erkände att de boffat spraygas. Hösten 2008 avled en 14-åring i Arninge efter att ha tagit två andetag i en plastpåse fylld med doftspray och sommaren 2010 fick ett barn från Norrtälje kommun köras akut till sjukhus efter att ha hittats livlös efter att ha sniffat. – Det är inte brottsligt eller olagligt men det är fullständigt livsfarligt, säger polisinspektör Mia Logård. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.