Modebutik plundrad av bedragare

13 januari, 2012 i Bedrägeri

2009 såldes Da Silva Unick Moda AB med butik i Hedemora till en köpare som sade sig vilja fortsätta driva butiken. I stället rörde det sig om bedrägeri och klassisk bolagsplundring, skriver DT. Som köpare står en Magnus Ålund, viken troligtvis är en helt fiktiv person. Det är en klassisk metod bland bedragare att köpa ett välrenommerat företag. Med företagets goda namn går det bra att köpa in varor som säljs ut, men leverantören får inte betalt. Vem som döljer sig bakom namnet Magnus Ålund är svårt att säga. Konkursförvaltaren misstänker att det rör sig om en Peter Eriksson som utvandrade till England 2006. Steffano Batrogelli är styrelsesuppleant i konkursbolaget. Båda männen har nollor som fyra sista siffrorna i personnumret. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.