Årets snålaste månad är här

16 januari, 2012 i Ekonomi

Verkar din lön försvinna lite snabbare än vanligt från kontot den här månaden? I så fall är du är inte ensam. Jul- och nyårsfirande följt av reor gör januari till årets fattigaste månad för många, skriver TT. Konsumentverket har tagit fram tips som är tänkta att hjälpa den som vill få ner sina kostnader. Det är bra att börja med att göra en budget, enligt Karin Nordenson som jobbar med konsumentstöd på Konsumentverket. Genom att leva snålt kan man kanske undvika att hamna på minus: äta billigt, undvika lockande reor, lämna bilen hemma – och undvika snabblån. Att lägga om lån eller hitta billigare avtal för el, telefon eller försäkringar kan sänka kostnaderna framöver och göra det lättare att spara lite pengar till den så viktiga bufferten. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.