Utförde miljonbedrägerier med virus

27 januari, 2012 i Bedrägeri

Bankkunderna trodde de laddade ner en säker applikation – men det var ett virus som kapade deras hemdator och lämnade bankuppgifter till bedragarna. Därefter tömdes bankkontona på pengar, skriver Skånskan. Kunder hos Sparbanken Öresund blev av med 1,8 miljoner kronor. Polisen konstaterade att bedragarna kommit i kontakt med bankkunderna genom olika sidor på internet, däribland Facebook. Därefter har de lagt upp applikationer som bankkunderna laddat ner. Applikationen eller trojanen har öppnat datorn för bedragarna på ett sätt så att de kunnat fjärrstyra den. Bedragarna använt sig av ett stort antal målvakter, vilka mot en mindre summa ställt sina bankkonton till förfogande. Mellanhänder har lämnat pengharna vidare till en 30-åring, lierad med en av falangerna i Malmö. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.