Amortera på bolånet lätt sätt att spara

30 januari, 2012 i Ekonomi

I veckan höjdes ytterligare röster för amorteringskrav på bolånen. Ämnet är hett – på tio år har svenska hushåll nästan tredubblat sina bolåneskulder, skriver DN. Svenskarna har i stor omfattning haft amorteringsfria lån och i stället räknat med att sälja bostaden med stor vinst. Men nu kan andra tider stunda med vikande bostadspriser och på några års sikt normalare räntor på 6–8 procent. Amortera ned lånet under 75%, se till att du inte har mer än halva bostadens värde kvar i skuld när du går i pension, och buffertspara. Det är några av råden från Ylva Yngveson på Swedbank. Hon tro att det bara är att glömma att bostadspriserna ska fortsätta stiga som de gjort de senaste 12-13 åren. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.