Din bil är mer skyddad än din kropp

30 januari, 2012 i Handel, Konsumenträtt

Lagar du bilen skyddas du av konsumenttjänstlagen. Men hos frisören, hudterapeuten eller plastikkirurgen är du däremot rättslös, skriver Testfakta. Det går att få rätt, men det gäller att snabbt dokumentera fel och brister om du är missnöjd. – Tyvärr släpar lagstiftningen efter här. Konsumenttjänstlagen reglerar bara arbete på lösa saker. Det innebär att din bil är mer skyddad än din kropp, säger Maria Wiezell, konsumentvägledare på Konsumentcentrum i Stockholm. Socialstyrelsen har tillsatt en utredning som ska vara klar i början av juni. Utredare är Karin Lindell som bland annat varit generaldirektör för Konsumentverket, något Maria Wiezell hoppas ska leda till förändringar. Antingen att ”arbete på kropp” lyfts in i konsumenttjänstlagen eller att man får en speciallagstiftning. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.