Han genomskådade Google-bedragarna

30 januari, 2012 i Bedrägeri

Med hot och lögner lurar bedragarna småföretagare att betala dyra pengar för gratis eller obefintliga internettjänster. PC för Alla har granskat hur det går till och guidar till hur du undviker att hamna i fällan, skriver tidningen. – Det var en kille som pratade väldigt fort och på svårbegriplig skånska. Han var väldigt påstridig och vägrade svara på vilken tjänst det gällde, säger småföretagaren Ulf om samtalet, som han först trodde gällde hans Google Adwords-annonser. Personen påstod att det fansn ett avtal som inte sagts upp, och krävde honom på pengar. På Svensk Handel får de in många liknande fall. Bedragarnas mål är att få offren att i telefon säga att de vill avsluta tjänsten. Samtalet spelas in och bedragarna har sedan inspelningen som ”bevis” på att offret gått med på att betala fakturan, enligt säkerhetschefen per Geijer. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.