Här finns den billigaste elen

10 februari, 2012 i Ekonomi, Tester

Tranås Energi och Jämtkraft kommer i topp när Villaägarna rangordnat landets billigaste elhandlare. De stora eljättarna är varken dyrast eller billigast, skriver E24. I botten ligger Bodens Energi, Rödeby Energi och Storuman Energi. Villaägarnas undersökning gäller ett ettårigt fastprisavtal tecknat under november och december för en årsförbrukning för ett småhus. Största prisskillnaden var 2000 kronor. Enligt Villaägarna tjänar medelkunden 850 kronor per år på att byta elleverantör. Till artikeln >>

1 svar på Här finns den billigaste elen

  1. Tyvärr är Villaägarnas artikel lite missvisande eftersom den bygger på information från Elpriskollen – som bara kan hantera vissa former av avtal. Till exempel hamnar Storuman Energis mest förmånliga avtal Elmixen utanför jämförelsen.

    Ska man göra en jämförelse som är värd namnet bör den vara mer uttömmande än så här – även om prisjämförelser är svåra för avtal som delvis bygger på ett rörligt pris.

    mvh
    Lina Forsebrant, Storuman Energi