Chihuahua används som lockbete i bluffannons

13 februari, 2012 i Bedrägeri, Varningar

En söt och näpen chihuahuavalp, till salu för bara 1500 kronor. För bra för att vara sant tyckte Mats Lindblom, som nu vill varnar andra hundköpare, skriver NK. Priset för en renrasig och SKK-registrerad chihuahuavalp i Sverige brukar ligga på det tiodubbla. Enligt säljaren skulle hunden finnas i Tjeckien, men när säljaren ringde upp kom samtalet från landsnumret 237, Kamerun. Pengarna skulle sättas in på ett konto hos betalningsförmedlaren Western Union och anges gå till en släkting. Kuriren hittar flera liknande annonser på nätet med samma hund. Till artikeln >>

6 svar på Chihuahua används som lockbete i bluffannons

 1. Jag har just blivit utsatt för exakt samma – men med kattungar…

 2. Jag va just påväg att gå i den fällan, men annonsören uppgav att hon hade Pomeranian/pappilon valp.
  Priset va 4500:-
  Hon uppgav att hunden bodde i Stockholm men behövde nytt hem pga dödsfall i familjen.
  Hunden skulle flygas till Göteborg, men samma dag som hunden skulle komma fick jag 17 samtal ifrån ett 237 nummer.
  Fick då veta att hunden skulle flygas ifrån Tjeckien och jag ombads sätta in pengarna via betalningsförmedling.
  Jag satte självklart inte in några pengar, samtal och sms haglade in.
  Kvinnan som ”sålde” hunden mailade och bad om urskt över att hon inte berättat att en släkting i Tjeckien nu hade hunden tillfälligt.
  Jag hoppas så att ingen annan går på det!

 3. Malteser valp 1500 kr stod det. Trodde att annonsören missat en nolla men svarade och fick snabbt svar tillbaks.
  Berättade lite om mig själv och vipps så var valpen min. jag behövde bara betala flygfrakten från Tjeckien.
  Denna NINNA MARIE ANDERSEN svarade aldrig på mina frågor utan skulle sätta valpen på ett flyg på en gång, ett fraktbolag (Airpet)som bara flyger inom USA. Förstod snabbt att det var en bluff. De skrev mycket dålig svenska och visste inte att man inte vaccinerar valpar mot rabies i EU under tre månader och hur man fraktar djur in till Sverige.
  Kollade upp emailen ninna.marie@live.com och hittade yttligare SAMMA annonser på andra gratissidor.
  Varnar alla för telefonnummer som börjar på 00 200 då det är AFRIKA. Kamerun har 00237. Mannen som upp mig påstod att han ringde från skeppbolaget Airpet i Tjeckien och hade en kraftig brytning på ”afrikanska-engelska”

 4. Fan, detta hände oxo mej! O ja va så jävla dum att ja betalde den skurken! Dock hette min hund”säljare” Yvesfernando723@hotmail.com även kallad Fernando green!
  Har fortfarande ingen hund :(

 5. http://www.oslagbart.se/annons/djur-tillbeh/12821.html

  Hej! Detta stämmer! Blev precis själv lurad! VARNING! VARNING! De lurar med massa falska bilder på söta hundar. Det enda dem är intresserade av är att få pengarna på kontot. Sedan sticker dem i väg. Egentligen är dem inte från varken tjeckien, frankrike, scotland eller london utan de är påhitt allt. De har varken ens toapapper eller tak över sig där de befinner sig i KAMERUN (CAMEROON) Som är ett av de mest fattigaste och riksdrabbade länder i världen i AFRIKA. Mannen som pratar i telefon påstår att han bor i LONDON. Det är lögn! HAN VILL BARA HA PENGAR! Se till att ta fast dem innan det blir för sent! Senast bedrägeri hände nyss 2013, 30:e Januari.