Blåsta på höga andrahandshyror får tillbaka

14 februari, 2012 i Handel, Konsumenträtt

Nio av tio som tar ut ockerhyror när de hyr ut i andra hand och dras inför domstol tvingas betala tillbaka de oskäliga hyresbeloppen. Men de flesta fall av ocker kommer aldrig till rätten, skriver SR Ekot. Med oskälig hyra menas ett belopp som är väsentligt högre än hyran för likvärdiga hyresbostäder i området. I Stockholms innerstad kan ockerhyran för en- eller tvårummare kan hamna på 7000 till 13.000 kronor i månaden. Till artikeln >>
Många vet inte vilka regler som gäller vid andrahandsuthyrning av bostäder, och det kan vara en anledning till att alltför höga hyror tas ut. Det anser Maria Wiezell, konsumentvägledare i Stockholm, som efterlyser bättre information på de sajter som förmedlar bostäder. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.