Tiodubbling av fakturabedrägerier i Småland

14 februari, 2012 i Bedrägeri

Antalet polisanmälningar mot företag som misstänks för fakturabedrägeri har ökat stort i hela Småland. Men det är få av dem som leder till åtal och dom, skriver SVT Smålandsnytt. Nu kräver Svensk Handel att polis och åklagare ska bli bättre på att utreda misstänkta fakturabedrägeri. De flesta av de misstänkta företagen brukar återfinnas utanför Smålands länsgränser, men ett aktuellt fall finns i Växjö. – Sådana här fall kan vara väldigt komplicerade, för ofta lägger man dimridåer och det är inte alls omöjligt att de här spåren slutar vid rikets gränser, säger kronobergspolisens informationschef Robert Loeffel. Men Svensk Handerl håller inte med. – Den absoluta majoriteten av blufföretagen sitter i Sverige. Det är unga gärningsmän som sitter och gör mångmiljonbelopp på någon liten ort i Skåne eller Stockholm, säger säkerhetsansvarige Per Geijer. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.