Alternativa bantningsmetoder måste granskas

22 februari, 2012 i Bedrägeri, Hälsa

Konsumentverket måste bli snabbare och bättre på att granska marknadens alternativa viktminskningsmetoder och dess marknadsföring. Det menar fetmaforskaren Stephan Rössner på Karolinska institutet, skriver SR Kronoberg. Det är alldeles för lätt att göra reklam i Sverige i dag om nya alternativa metoder för att gå ner i vikt, utan att ha någon vetenskaplig grund för att de fungerar, menar han. – Det finns så mycket att tjäna på att lura feta. Tabletter, pulver, piller och massageapparater och gud vet vad. Det här har man hållit på med i decennier, säger han. På Konsumentverket slår man ifrån sig kritiken och Anders Dölling, enhetschef på Konsumentverkets rättsavdelning, menar att tillsynen är god. Att utfärda höga viten till företag på nolltid anser han vara orimligt, eftersom det skulle äventyra rättssäkerheten. En anklagad part måste få möjlighet att yttra sig. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.