Barn slipper gamla skulder

27 februari, 2012 i Ekonomi, Konsumenträtt

Tusentals unga vuxna kan slippa skulder som de dragit på sig som barn, bland annat för skolfoton. Enligt Konsumentverket är det följden av en dom i Stockholms tingsrätt, skriver TT. Sedan 2009 får barn inte sättas i skuld av företag. Rättsfallet gäller tiden innan den lagen trädde i kraft. Enligt KO Gunnar Larsson pågår en handel mellan inkassobolagen med sådana skulder. I det nu aktuella fallet krävdes en 23-årig kvinna på 5000 kronor för skolfoton hennes mamma inte betalat när hon var 11 år. När hon blev 18 fördes skulden över till henne istället, men för att skuldsätta ett barn på det här sättet krävs samtycke från överförmyndaren. Det fanns inte och därför ogillas kravet. Till artikeln >>
Konsumentverkets pressmeddelande kan läsas här >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.