Lurade Ingrid fick rätt mot Phonera

27 februari, 2012 i Handel, Tele- och internet

Ingrid gick bara med på att få en offert – men blev företagskund hos Phonera på familjens fasta telefon och mobiler, trots att hon ringdes upp på sitt privata nummer. Maken hade nämligen en skogsfastighet. – Det sa de först ingenting om. När jag ville bryta avtalet var det omöjligt eftersom ångerrätten inte gäller företag, säger hon till Värmlands Folkblad. Hon har räknat ut att avtalet skulle komma att kosta familjen minst 20.000 kronor under två år förutom uppsägningsavgiften och sluträkningen på 5883 kronor från tidigare operatören Qall Telecom AB. Men nu har Phonera äntligen backat. Mattias Tönnheim på Phonera säger att de alltid upplyser om att de säljer företagsabonnemang, men det säger Ingrid att hon inte fick höra. Nu har hon skrivit brev till regeringen för att reglerna för telefonförsäljning ska skärpas. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.