Ledare: Bluffakturorna är ett samhällsgissel

3 mars, 2012 i Bedrägeri

Det råder ingen tvekan om att det rör sig om grov brottslighet. Det sade åklagare Tord Josefsson i en intervju i SvD Näringsliv (1/3), skriver Daniel Persson i SvD. I civilutskottets öppna utfrågning om bluffakturor efterfrågade Kronofogen bättre information till företagarna om vad som händer efter det att deras fall hamnat hos myndigheten. Få blufföretag går vidare. Jori Munukka, professor i civilrätt vid Stockholms universitet tog bland annat upp hårdare regler för inkassoföretag, och möjligheten att i större utsträckning betrakta små företagare som konsumenter när regler utformas. Tidigare har Företagarna bland annat föreslagit att ångervecka ska utredas. Justitieminister Beatrice Ask har flaggat för att en nationell samordning kan vara på gång, och en eventuell skärpning av bedrägerilagstiftningen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.