Kunder snuvas på ränterabatt

6 mars, 2012 i Ekonomi

Organisationen Villaägarna har gjort en undersökning bland bankkunder och fått knappt 1 300 svar. Där framgår att var tredje bolånekund, 35 procent, någon gång har blivit av med ränterabatten på bolånet, skriver E24. 80 procent av dessa har inte fått någon information från banken. Hos Handelsbanken och Nordea försvinner rabatten oftare än hos andra banker. Hälften av de som svarat i undersökningar har dock fått rabatten tillbaka efter ny förhandling med banken. – Att över hälften av kunderna får tillbaka sin rabatt efter förhandling visar att bankerna tar en chans att tjäna extra pengar även på gamla kunder. Vi kräver att regeringen uppdrar åt Finansinspektionen att se över de informationskrav som bankerna har till sina kunder, säger Joacim Olsson på Villaägarna. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.