Bedragna på Facebook

12 mars, 2012 i Bedrägeri, Varningar

– Lämna aldrig ut koder och andra bankuppgifter via Facebook. Hjälp aldrig en vän genom att använda din egen bankdosa.
Det säger Leif Eriksson på polisen i Umeå, som fått in runt tio anmälningar från lurade människor de senaste veckorna. Det rapporterar VF. – Det går mycket snabbt att tömma bankkontot på stora belopp. I ett fall handlar det om mellan 80.000 och 100.000 kronor, säger han. Bedrägeriet börjar med att ett Facebookkonto kapas. Sedan chattar bedragaren med det kapade kontots vänner och ber om hjälp. Till artikeln >> När Karolin upptäckte att hennes Facebookkonto var kapat hade bedragarna varit inne på hennes chat i 30 minuter. Två av hennes vänner blev av med sina pengar, skriver VF. När hon själv försökte logga in fick hon meddelande om att lösenordet ändrats och sedan frågan om det inte var hon som gjort ändringarna. – Jag klickade på ”nej” och då spärrades mitt konto. Det tog fyra minuter från att jag upptäckte att nåt var fel tills jag hade kontroll över mitt konto igen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.