Ekonomisk risk med gratis hyrbil

15 mars, 2012 i Handel

Den som anmält sig på en hemsida kan få köra hyrbilar mellan Hertz uthyrningskontor utan att behöva betala för vare sig bil eller bränsle. Men om en ”freerider” skadar bilen kan det bli dyrt, skriver SVT Plus. I avtalet förbinder sig föraren att ta ansvar för allt som händer med bilen, även om hon eller han inte förorsakat det. Anders Dölling, jurist på konsumentverket, säger att Hertz frångått vad Konsumentverket och biluthyrningsbranschen har kommit överens om. – De har plockat bort en mening där det står att Hyremannen går fri från ansvar om skada eller förlusten beror på brister i det hyrda fordonet eller om annars kan göras sannorlikt att skadan eller förlusten inte vållats av honom genom oaktsamhet, säger han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.