Telefonen är IT-bedragarnas nya vapen

19 mars, 2012 i Bedrägeri

Förra veckan blev Erika Lundberg från Falun kontaktad av bedragare som påstod sig ringa från Microsofts kundtjänst. Det är hon är inte ensam om, allt fler vittnar om liknade händelser, skriver DT. – Man ska lyssna på magkänslan. Att be om att få återkomma senare är ett enkelt sätt att ta reda på om det är en legitim person eller inte. Sen ska man veta att vi på Microsoft aldrig ringer upp användare på det här sättet, säger äkerhetsrådgivaren Magnus Lindkvist på Microsoft. I vissa fall begär bedragarna att man betalar in pengar på deras kontonummer direkt för den tjänst de utfört. Ett mer diskret sätt är att installera program på datorn som sedan lagrar den information som de vill komma åt. – Vi arbetar med att försöka följa betalningsströmmarna. Om vi lyckas hitta pengarna så får vi förhoppningsvis tag på förövarna också, säger polisen Anders Ahlqvist. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.