Så lurar bedragarna bilsäljare på Blocket

29 mars, 2012 i Bedrägeri, Motor

Erik i Skövde lurades av PayPal-bedragare när han skulle sälja sin bil. Nu vill han varna andra för deras metoder, skriver Expressen. – Ganska snabbt fick jag ett sms från en utländsk kille, berättar han. De kom överens om ett pris, och betalningen skulle ske över Paypal. Ett bekräftelsemejl skickades, men när Erik kollade hade pengarna ändå inte kommit in. – Då blev han väldigt aggressiv och hotfull, och hotade att kalla in polisen, berättar han. Den transportfirma köparen anlitat accepterade bara pengar från bilägaren. Det var bråttom och helg, så Erik skickade pengarna till firman via Western Union. – Jag blev lurad av dokumenten som hade skickats. De var skickligt gjorda förfalskningar. PayPal-kvittensen som skulle bevisa att han hade skickat pengar såg precis ut som ett PayPal-utdrag. Fakturan från transportfirman såg också trovärdig ut, berättar Erik. Thomas Bäcker på Blocket känner väl till metoden. SMS-meddelandena kommer från slumpgenererade telefonnummer och går inte att svara på, därför ber de offret ta kontakt via en e-postaddress, berättar han. Bedrägerierna sker över hela världen, men dåligt samarbete internationellt gör att brottsligheten nästan är riskfri. Till artikeln >>

1 svar på Så lurar bedragarna bilsäljare på Blocket

  1. Tack för den artikeln.
    Efter att ha lagt ut en bil på blocket så ungefär 15h senare kl.01:26 på natten fick jag ett sms som det stod följande i.

    Telefonnummer står det bara: 7001
    Avsändare: dandanlowo1
    ”har du fortfarande den här bilen till salu? Jag vill köpa det, svara mig på engelska till: terrypeterson7001@gmail.com