Sveriges Konsumenter KO-anmäler Lotteriportalen och Planet49

29 mars, 2012 i Handel

Sveriges Konsumenter anmäler Lotteriportalen och företaget Planet49 som driver den till Konsumentverket för vilseledande marknadsföring. Företaget har reklambanners om en tävling, där man oavsett hur man svarar kommer till en sida där man påstås ha chans att vinna presentkort på 10.000 kronor hos Biltema, Ikea, ICA och Statoil. Inget av företagen har dock kännedom om något samarbete, och har nu kopplat in sina jurister. Planet 49 är verksamt i Tyskland och i avtalsvillkoren framkommer inte när tävlingen avslutas. Dessutom framgår att personuppgifter som kön, för- och efternamn, e-postadress, postadress, telefonnummer och födelsedatum kan användas av Planet49 och dess sponsorer. Till artikeln >>

0 svar på Sveriges Konsumenter KO-anmäler Lotteriportalen och Planet49