Forskare varnar för ny byggskandal

5 april, 2012 i Hälsa, Handel, Konsumenträtt

Kritiken är hård mot byggbranschens enstegstätade fasader. Trots det bygger jättar som PEAB och NCC nya hus med en modifierad enstegslösning och forskare som Sydnytt pratat med är tveksamma till metoden och varnar för en ny byggskandal, skriver SVT Sydnytt. – Vi har använt oss av en fasadkonstruktion som vi kallar en goretex-fasad. Det är en puts som både är vattenavisande, men den släpper också igenom vatten utåt, säger Lennart Henriz, teknisk direktör på JM. På Lunds Tekniska högskola har forskarna byggt upp olika typer av fasader för att testa vilka som bäst tål fukt. Enligt flera forskare vi pratat med är den nya metoden inte tillräckligt testad. Och precis så var det med enstegsmetoden när den infördes. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.