Brittisk polis hjälper till mot asfaltsläggare

11 april, 2012 i Bedrägeri, Handel

Polisen varnar nu villaägare i länet för de oseriösa asfaltsläggare som nu är tillbaka i Jönköpings län. Polismyndigheten i bland annat Jönköping har nu tagit hjälp av brittisk polis för att skapa sig en bild av den här resande brottsligheten som de tror är organiserad. – Det styrs av så kallade klaner, oftast irländska klaner, som har ”workers” som får utföra arbetet. De får jobba och ta in pengarna men det går inte till arbetarna, säger Ingemar Eriksson, tillförordnad chef på länspolisenheten. Polisen misstänker också att de här asfaltläggarna har flera underavdelningar och att de bland annat kan vara inblandade i tiggarverksamheten som också pågår i Jönköping just nu. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.