Krav på ny lag mot aggressiva PPM-rådgivare

13 april, 2012 i Ekonomi, Handel

PPM-rådgivarnas aggressiva försäljningsmetoder har blivit ett allt större problem, skriver DN. Nu kräver Konsumentverket att lagen ändras för att skydda spararna. Avtal på telefon ska förbjudas. I stället vill Konsumentverket att kunderna ska få avtalen hemskickade för underskrift för att de ska börja gälla. Svensk Fondservice är ett av de företag som har fått flest anmälningar om telefonförsäljning. – Folk anmäler att de inte har avsett att ingå något avtal, utan att de tackat ja till att få mer information. I stället får de en räkning på en tjänst, säger Maria Johansson, jurist på Konsumentverket. Till artikeln >>
Kravet är i enlighet med det utspel som finansmarknadsminister Peter Norman gjorde i februari, då han sade sig vilja sätta stopp för försäljarnas framfart genom att just frånta telefonavtalets tyngd, kommenterar Placera.nu. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.