Timpris på el kan spara tusenlappar

17 april, 2012 i Ekonomi

I höst blir det möjligt att betala sin el efter ett rörligt timpris i stället för som nu ett rörligt månadspris. För villor med elvärme kan elkostnaden minska med 1000 kronor eller betydligt mer per år, skriver DN. Nio av tio elmätare tros klara timmätning, men elbolagen måste göra om när de ska hämta 8760 mätvärden istället för 12 per år. – Timmätning ger ett mer rättvist pris för konsumenterna än det rörliga månadsavtalen. Timtaxan blir mer exakt eftersom den kan kopplas direkt till börspriset på elen, säger Magnus Holm på Vattenfalls försäljning. Än så länge har de nya elavtalen med timmätning inte börjat marknadsföras. Riksdagen väntas fatta beslut om timmätningen innan sommaren. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.