Debatt: Tuffare tag mot bluffakturor

2 maj, 2012 i Bedrägeri

Sällan har en fråga väckt så stort engagemang som den om bluffakturor, skriver riksdagsledamöterna Margareta B Kjellin (M) och Magdalena Andersson (M) i en debattartikel i Arbetarbladet. De hänvisar till att alliansföreträdare från både regeringen och riksdagen haft täta kontakter med många olika företrädare från berörda branschorganisationer, och har stöd för den linje de driver. Att somliga (S och SD) driver bland annat krav på ångervecka och skriftliga avtal betecknar de som ”stor risk” för fallgropar för näringslivet. ”Alliansregeringens politik mot bluffakturor är i stället mycket tydligt inriktat på att genom ett stärkt och mer fokuserat rättsväsende göra livet surt för de kriminella människor som valt att ge sig på Sveriges småföretagare”, skriver de. ”Däremot ska hederliga företagare inte låsas in i krångligare regelverk som försvårar i stället för att underlättar att driva företag”. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.