Känner sig lurade av ”falsk” smördeg

2 maj, 2012 i Livsmedel

En konsument känner sig lurad efter att ha köpt smördeg av märket Eldorado, skriver LT. Enligt innehållsförteckningen saknas det smör i degen. – Den här frågan diskuter­ades väldigt intensivt i media för ett par år sedan och man kunde då konstatera att vi, precis som alla andra företag på den svenska marknaden, använder oss av margarin i smördegen och inte smör, säger Axfoods presschef Ingmar Kroon. Han undrar vad man annars ska kalla degen. Till artikeln >>

1 svar på Känner sig lurade av ”falsk” smördeg

  1. Varför inte margarindeg? Det är ju exakt vad det är.

    Undrar om det ens är lagligt. Choklad får ju inte kallas choklad om det inte är choklad som exempelvis det vidriga chokladsurrogatet ”Block”, som en gång hette Blockchoklad.