Striden om mjölken hårdnar

14 maj, 2012 i Hälsa, Livsmedel

Allt fler börjar lyfta fram opastöriserad mjölk som ett nyttigt alternativ och Livsmedelsverket varnar nu för farorna, skriver TT. – Det är många som skulle vilja köpa mjölk opastöriserat. Det är dels de som har en gammal övertygelse om att det är bra för det är så de är uppväxta, dels en stor grupp som har skaffat sig kunskap om det och vet att det finns risker, men också fördelar, säger Jörgen Andersson, en av initiativtagarna bakom försäljning i Åre. Mikrobiologen Mats Lindblad på Livsmedelsverket säger att mjölken pastöriseras för att komma åt bakterier som exempelvis ehec som började spridas i Sverige på 1990-talet, en som kan ge njurskador och andra allvarliga följder, framför allt hos barn. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.