När måste man ha en reseförsäkring?

21 maj, 2012 i Hälsa, Handel

Hemsäkring eller separat reseförsäkring? Frågan dyker upp varje gång man bokar en resa. Den som önskar ett generellt facit blir förmodligen besviken efter att ha läst den här artikeln, skriver SvD. Mats Sjögren på Konsumenternas försäkringsbyrå tipsar om vad man bör tänka på. Hemförsäkringens 45-dagarsskydd räcker oftast för den vanliga semesterresan. De separata reseförsäkringarna är lämplig för resor längre än 45 dagar, du ska alltid få hjälp direkt på plats och du slipper självrisken. Nackdelen är dock kostnaden, en vanlig chartervecka kan för tvåbarnsfamilj gå loss på uppåt 2000 kronor. ERV, tidigare Europeiska, har också lanserat en extraförsäkting som gäller ett helt år för obegränsade resor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.