Här får du bästa sparräntan – om du törs

28 maj, 2012 i Ekonomi

När börsen svajar så verkar ett sparkonto med 6 procents ränta lockande. Men risken är stor. Och det finns exempel på sparare som har råkat riktigt illa ut, skriver DI. Storbankernas bästa räntor ligger runt 2 procent, medan små aktörer som sms-låneföretaget 4Spar, Aktietorgsbolaget Fundior och guldhandlarföretaget 24Spar erbjuder 4-6 procent. De omfattas dock inte av den statliga insättningsgarantin som skyddar belopp upp till 100.000 euro. – Det är bättre för konsumenten att välja ett konto med insättningsgaranti, annars måste man kunna bedöma företagets förmåga att leverera, säger Kicki Westerståhl på Konsumenternas Bank- och finansbyrå. Förra året gick Storehouse Credit Union i konkurs, och avslöjades ha varit ett pyramidspel. Företaget var registrerat hos Finansinspektionen, en falsk kvalitetsmärkning enligt FI själva. Istället förslår man att alla bolag som tar emot insättningar ska ha tillstånd. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.