Icahandlare bröt löfte om att sluta med jätteräkor

31 maj, 2012 i Handel, Livsmedel, Miljö

För tre år sedan, när Naturskyddsföreningen fyllde 100 år, fick den en present av matjätten Ica. Ica lovade att ta bort jätteräkorna ur sitt centrala sortiment, skriver SR Ekot. Trots det fortsätter mängder av Icahandlare att sälja de hårt kritiserade räkorna. 58 av 91 Icabutiker sålde dem enligt en undersökning från i höstas. På Ica Sverige säger man att det är upp till varje handlare att själv bestämma vad de vill sälja, och att man inte kan göra mycket mer än ta bort räkorna centralt och informera handlarna. Kajsa Garpe, expert på marina ekosystem på Naturskyddsföreningen, säger att de andra kedjorna har i princip slutat sälja jätteräkor. Det är Ica som står för den svenska försäljningen i dag. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.