Mat istället för sopor

31 maj, 2012 i Livsmedel, Miljö

I debatten om det omfattande matslöseriet har vi vanliga konsumenter med rätta fått mycket stryk. Kanske kan det nu dags att granska hur väl proffsen i krogköken tar hand om naturens gåvor, skriver Mats-Eric Nilsson i SvD. Vi kastar helt enkelt alldeles för mycket av utmärkta råvaror. Inte bara det utgångna och skämda som glömts i djupet av kylskåpet, utan perfekta ingredienser på tidigast möjliga stadium. Av okunskap, lättja eller bara av gammal dålig vana, skriver han. Ett exempel är den gröna delen av purjolöken. De flesta ambitiösa köksmästare talar idag stolt om ingredienserna, men ”putsar ihjäl sig och råvaran och slänger hälften”, enligt Johan Jureskog på Kungsholmskrogen AG i sin nya receptbok 24 timmar. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.