Krönika: Samhället måste sätta stopp för fakturafusket

1 juni, 2012 i Bedrägeri

Bluffakturebedrägerierna är enligt polisen ett växande problem i Sverige. Kombinationen liten risk att åka fast och låga straff för bedragaren, gör att den grova brottsligheten delvis håller på att ändra inriktning. Något som drabbat många småföretagare. Det skriver Mathias Grimpe i HN. Småföretagare saknar de resurser som större företag har att motarbeta bedrägerier. De har inte tillgång till varken ekonomiavdelningar och ju- rister, utan måste sätta all tillit till sin egen förmåga. Tyvärr väljer därför många att hellre betala än att utsätta sig för risken att dras inför rätta. Vilket är helt förståeligt eftersom de gör allt för att undvika en förödande betalningsanmärkning, menar han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.