”Betala 1000 kronor i böter”

4 juni, 2012 i Bedrägeri

Har du fått din dator låst och uppmanats att betala 1 000 kronor i böter? Då är du en i raden av personer som utsatts för ett bedrägeriförsök där polisen, enheten för databrott, uppges som avsändare, skriver SMP. – En ren bluff. Detta är ytterligare ett sätt att skicka falska fakturor, säger närpolischef Pär-Axel Tobiazon i Tingsryd. – Det går inte att få bort sidan. Om jag loggar in kommer sidan upp igen. Jag har fått rådet att lämna in datorn för att göra en ominstallation, berättar en man som drabbats. Till artikeln >>

1 svar på ”Betala 1000 kronor i böter”

  1. En ominstallation behövs i de flesta fall inte alls göras.
    Däremot en virusscanning med ett program som verkligen fungerar (alla gör inte det).
    Man kan även ta bort detta manuellt om man vet hur man gör :)

    http://www.facebook.com/groups/pcproffsen/