Elva fällda i bankhärva med trojan

12 juni, 2012 i Bedrägeri

Åtta av Sparbanken Öresunds kunder fick sina konton tömda på sammanlagt 1,2 miljoner kronor efter att ha fått en trojan på sina datorer. Hittills har elva personer fällts. Efter midsommar väcks åtal mot den misstänkte huvudmannen och ytterligare en handfull personer, skriver TT. Till artikeln >>
En 28-årig Malmöbo misstänks ligga bakom kapningarna. Han knyts i äldre brottsutredningar, om bluffbeställningar av dyra varor via internet, till den organiserade brottsligheten i Malmö. Mannen greps i oktober i fjor vid ett samordnat tillslag i London, men varken polisen eller FRA har lyckats knäcka mannens krypterade datorer. Däremot pekas han ut av andra inblandade, rapporterar Sydsvenskan. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.