Telia krävde dödsbo på uppsägningsavgift

12 juni, 2012 i Tele- och internet

I en insändare i Eskilstuna-Kuriren skriver signaturen Anhörig om försöken att avsluta den avlidnes teleabonnemang och få tillbaka inbetald abonnemangsavgift. Trots att någon uppsägningsavgift inte ska debiteras i samband med dödsfall kommer en sluträkning på 341 kronor. I brevet önskas också ”välkommen tillbaka”. Telias kundtjänst erbjuder att kreditera räkningen – men då försvinner de 193 kronor av abonnemangsavgiften som skulle betalats tillbaka. Till slut går Telia med på att betala ut summan, men med utbetalningskort som kostar 50 kronor att ta ut. ”Jämför Radiotjänst – sju dagar efter uppsägning, skriftlig bekräftelse erhållen och belopp insatt på dödsboets konto”, skriver insändaren. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.