Copyswede stämmer Sony för musikmobiler

13 juni, 2012 i Handel

Copyswede stämmer Sony mobile för att deras mobiltelefoner i dag också kan räknas som mp3-spelare, som kan kopiera musik, skriver P3 Nyheter. I dag betalar vi en liten summa på alla mp3-spelare och bränningsbara CD:s och DVD-skivor. Pengarna samlas in av organisationen Copyswede, som sedan fördelar pengarna till musiker, filmarbetare och författare, för att ersätta dem för de uteblivna intäkter som privatkopieringen innebär. Helene Hillerström Mische är Sony mobiles ombud. Hon menar att eftersom datorer inte har nån privatkopieringsavgift i dag, så borde inte mobiltelefoner ha det heller. Tvisten ska avgöras i Lunds tingsrätt, men först kommer en skiljedomstol i oktober avgöra frågan om avgifter på externa hårddiskar och usb-minnen, där elektronikbranschen protesterat. Beslutet där kan vara vägledande. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.