Debatt: Israeliska varor säljs under falsk flagg

13 juni, 2012 i Handel, Livsmedel

Otydlig ursprungsmärkning försvårar för medvetna konsumenter, skriver Petter Hellström i ett debattinlägg i Aftonbladet. Hälsans Kök, marknadsledande på sojakorvar och övriga köttsubstitut i Sverige, är egentligen ett israeliskt bolag vid namn Tivall. På Hälsans Köks förpackningar finns varken producent eller ursprungsland angivna. Där finns ett telefonnummer. Men det går inte till Hälsans Kök. Det går till Nestlé. Israeliska produkter som tillverkas på ockuperad mark – som kolsyremaskinen Soda Stream – säljs i dag som om de var producerade i Israel. Det är inte bara oärligt, det är olagligt, menar debattören. Gång på gång rapporteras också att israelisk frukt märks med fel ursprung. Kanske är det lättare att sälja spanska apelsiner än israeliska. Till artikeln >> I artikelkommentarerna på Aftonbladet är debatten hård…

Kommentarsfunktionen är avstängd.