Debatt: Maten håller längre än många tror

21 juni, 2012 i Hälsa, Handel, Livsmedel, Miljö

På nytt drabbas en hel grupp av ICA-handlare av, vad som ser ut att vara, några fås alltför giriga och oredliga beteende. Det är beklagligt och absolut skadligt för många oskyldiga handlare. Men för oss konsumenter spelar det kanske ingen större roll, skriver Bengt Wernersson i HN. Den ompackning och ommärkning av osten en Icahandlare i Stockholmsområdet gjort har knappast något annat motiv än att möjliggöra försäljning av varor under en längre tid än annars, och med en vällovlig minskning av matsvinnet som en högst önskvärd konsekvens. Några större hälsorisker utsätter man sig med största sannolikhet inte för. Däremot är beteendet naturligtvis en sorts bedrägeri och i vart fall inte särskilt redligt. Vi konsumenter inte borde vara fullt så känsliga för uppgift om framför allt förpackningsdatum. Absolut viktigast är sista förbrukningsdag. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.