Hårdare tag mot bluffakturor

21 juni, 2012 i Bedrägeri

Nu ska justitieministern ta tag i problemet med bluffakturorna som drabbat många av landets småföretagare. De har fått driva långa och kostsamma processer för att få rätt, och många har i stället valt att betala tjänster de inte beställt för att slippa ifrån alla krav från kronofogden, skriver SR Kalmar. Christer Lindström som driver Optik och Ur i Högsby vägrade betala när han krävdes på 24.000 kronor. Många andra har dock inte varit lika tuffa utan betalat tiotusentals kronor för tjänster de inte beställt. Lars Nordfors, chefsjurist på organisationen Företagarna, är positiv till hårdare straff. – Det förefaller vara så att det är ett ganska fåtal personer som står bakom en väldigt stor del av den här verksamheten. Och att den här utredningen bidrar till att flera lagförs och måhända till strängare straff, det är förhoppningen att det kommer att leda till ett resultat, säger han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.