Ledare: Matfusk, matsvinn och trista ostar

21 juni, 2012 i Hälsa, Handel, Livsmedel, Miljö

Från köttfärsskandal till modediet – mat skapar starka känslor. Skadliga kemikalier i barnmatsburkar, azofärger i lösgodis, sockerarter som särredovisas i innehållsdeklarationen för att konsumenten inte ska förstå hur söta kakorna egentligen är. Hälsofarorna tycks lura överallt i mataffären, skriver KK i en ledare. Därför blir en nyhet som tisdagens, att en stor Ica-affär i Stockholmsområdet fuskar med datummärkning, relevant och intressant för långt fler än de som handlar i just den butiken. Det är naturligtvis oacceptabelt. Men det är ett intressant uttryck för en matkultur där datummärkning snarare än doft- och smakupplevelse avgör vad vi köper. Vid en manuell ostdisk frågar man knappast om några datum, utan ber helt enkelt om en bit av en god ost, som skärs upp och paketeras på plats. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.