Bedragaren tog allt – utlandsdrömmen gick i kras

25 juni, 2012 i Bedrägeri, Handel

Stefan och Isabelle köpte en lägenhet och blev delägare i en restaurang i turkiska Alanya. Men den kurdiska kvinnan de samarbetade med tog allt, skriver ST. Alanya Bostad annonserade på nätet. – Företaget hade ett kontor i Göteborg och lägenhetspriserna i Turkiet var betydligt lägre än i Grekland där vi har varit mycket. Bostadsförmedlaren hade en turkisk samarbetspartner och någonstans längs vägen uppstod problem. Till artikeln >>
Det är inte bara Stefan och Isabelle som har blivit lurade efter att ha gjort investeringar utomlands och brotten är många gånger svåra att utreda, menar Lisa Sjölander, förundersökningsledare vid polisen. – Ska man kunna styrka det bedrägliga uppsåtet måste det stå klart att bedragaren redan från början hade ett uppsåt, säger hon. För att polisen sedan ska påbörja en utredning i ett annat land krävs det att det handlar om en allvarlig brottslig verksamhet. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.