Skydda dig mot fakturabedrägerier

27 juni, 2012 i Bedrägeri

Antalet bluffakturor brukar öka när många företag har semestervikarier och tillfällig personal under sommaren. Var observant när du betalar fakturor eller när du märker att någon försöker få dig att ingå ett avtal via telefon, skriver Polisen. Fakturabedrägeri kan handla om allt från falska fakturor till telefonförsäljning där en överenskommelse spelas in utan att man uppfattar att ett avtal har ingåtts. – Om det känns obekvämt ska man alltid avsluta telefonsamtalet. Det kan vara så att delar av samtalet spelas in för att sedan användas som bevis när man ifrågasätter om ett avtal verkligen har ingåtts. Men vad som sagts i övrigt i samtalet och de eventuella frågor man ställt kring överenskommelsen finns inte med på inspelningen, säger Björn Seeth, som är kriminalinspektör på bedrägerisamordningen inom Stockholmspolisen. En annan typ av fakturabedrägeri är erbjudanden som utformas som fakturor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.