Småföretag varnas för bluffakturor

5 juli, 2012 i Bedrägeri

Registrerade ägare till jordbruks- och skogsfastigheter, drabbas nu av bluffakturor. Ett företag i Solna, Mellanhand Media AB, skickar ut påminnelser om betalning för föregivet beställda tjänster om nummerpresentation, skriver UNT. Rosemari i Örsundsbro är säker på att hon inte beställt några tjänster. – På påminnelsen stod ett kundtjänstnummer där en man svarade och påstod att det fanns ett inspelat telefonsamtal, och uppgav också namn på försäljaren, berättar hon. – När jag ringde till denna, den enda i hela Sverige med just det namnet, svarade en förvånad förskollärare i Malmö som först tog lätt på det hela men sedan ringde tillbaka efter att ha fått flera samtal från upprörda fakturamottagare. Rosemari har polisanmält bluffakturan. På tisdagen avregistrerades nyligen varningslistade Mellanhand Medias bankgirokonto. UNT har sökt företaget för en kommentar utan framgång. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.