Hyresgästföreningen varnar för uppringande bedragare

17 juli, 2012 i Bedrägeri

Hyresgästföreningen varnar för bedragare ringt upp hyresgäster ibland annat Vara och bett om deras kontonummer, skriver SR Skaraborg. Bedragarna säger Hyresgästföreningen startat en bank och därför behöver hyresgästens kontonummer. – Det finns ingen seriös organisation eller företag som skulle be att få så viktiga och hemliga uppgifter via telefon, säger Anna Tokcan, Hyresgästföreningens informatör. Till artikeln >>
Konsumentnytt undrar dock om det rör sig om kortnummer istället för kontonummer. Ett bankkontonummer är knappast att anses som hemligt, och delas exempelvis mellan de flesta som köper prylar på Tradera. Ett kontonummer kan inte utnyttjas direkt av en bedragare på samma sätt ett kortnummer kan.

Kommentarsfunktionen är avstängd.